Sevgili Öğrencimiz Ceren ÖZDEMİR'in Anısına....

Ülkemizin değerli bir evladı, Sevgili Öğrencimiz Ceren Özdemir’i kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Üretken, neşeli, hayat dolu enerjisiyle bir yaşam daha toplumumuzdan kayıp gitti.

Son zamanlarda sıklıkla yaşanan kadına yönelik şiddet olayları her geçen gün kadınların toplumsal hayata katılmasını zorlaştırmakta ve onları eşit bireyler olarak pek çok haktan, en önemlisi de yaşama hakkından mahrum bırakmaktadır.

Kadına yönelik şiddet olayları toplumun hemen her kesimini derinden etkilemektedir. Yaşanan bu elim olaylar, kadınların ve kız çocuklarının kamusal yaşama katılım noktasında endişe duymalarına ve zaten sınırlı olan yaşam alanlarını daha da kısıtlamalarına yol açmaktadır.  Kadınlar kendilerini bir tehlike içerisinde algılamakta, bu durum da onların toplumda kabul görme ve varoluş mücadelelerini son derece olumsuz etkilemektedir. Kadına yönelik şiddet ve cinayet olaylarının sıklıkla yaşanması ve bunların sunuluş biçimleri de, ne yazık ki, problemler karşısında kadına yönelik şiddetin bir tepki biçimi olarak benimsenmesine yol açmaktadır.

Kadına yönelik şiddeti ortaya çıkaran ve besleyen pek çok unsur vardır. Ayrımcı ve hedef gösterici dil kullanma, kadını aşağılayan şakalar, geleneksel cinsiyet rolleri ve kalıpyargılar, taciz, sözlü saldırı ve tehdit, psikolojik, ekonomik, fiziksel, cinsel şiddet bu unsurlardan başlıcalarıdır. Kadına yönelik şiddetle mücadeleye öncelikle kadına yönelik şiddeti ortaya çıkaran ve besleyen unsurlarla ve topyekün olarak başlamak gerekmektedir.

Kadınların bu harekete engel olması ancak birlikte mücadele ederek ve toplumun tüm bireylerine küçük yaşlardan itibaren verilecek; insana, doğaya, topluma ve farklılıklara saygı eğitimi ile mümkün olacaktır. Başka Ceren’ler olmasın diye hep birlikte, güçlü ve kararlı bir şekilde toplumda var olma mücadelemiz devam etmeli, bu tür engellemelerin ve şiddet olaylarının kadınların toplumun gerisine itilmesine neden olmasına izin verilmemelidir.

Sevgili Öğrencimiz Ceren Özdemir’i saygı, sevgi ve özlemle anıyor; kendisine Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve tüm sevenlerine, ülkemize başsağlığı diliyoruz.

Eklenme Tarihi : 11-12-2019 16:25:30