Toplumsal Cinsiyet Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Tuba Acar-Erdol, TRT Trabzon Radyo Programına Konuk Oldu

Üniversitemiz Toplumsal Cinsiyet Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Tuba Acar-Erdol, 15 Aralık 2019 tarihinde TRT Trabzon Radyosu’na canlı yayın konuğu olarak katılarak “Kadına Yönelik Şiddet” konusunda konuştu. Üniversitemiz öğrencisi Ceren Özdemir’in öldürülmesiyle Ordu’da yaşanan kadın cinayetinin ülkemizin farklı yerlerinde sıklıkla yaşandığına dikkat çeken Dr. Öğretim Üyesi Tuba Acar-Erdol, kadın cinayetlerinin nedenlerine ve çözüm önerilerine yönelik açıklamalarda bulundu. Kadına yönelik cinayetlerin şiddet piramidindeki son tabaka olduğunu vurgulayan Dr. Acar-Erdol, kadınlara yönelik ayrımcılığın, toplumsal cinsiyet rolleri ve kalıp yargılarının şiddeti ortaya çıkardığını ve beslediğini ifade etti. Kadına yönelik şiddetle mücadelede, şiddetin ilk ortaya çıktığı andan itibaren bu durumun kabullenilmemesini ve yalnız mücadele etmemek gerektiğini belirtti. Kadına yönelik şiddetin medyadaki sunumunun şiddeti yaygınlaştırdığına değinerek, medyada yer alan haberlerin saldırganın davranışını meşru kılan ifadeler kullanılmadan sunulmasına, şiddetle mücadeleye yönelik haberlere daha çok yer verilmesine ve cezaların caydırıcı olmasına yönelik çözüm önerilerinde bulundu.

Eklenme Tarihi : 26-12-2019 14:30:20