Ülkemiz ve Kadınlarımız Adına Büyük Bir Gurur... Ancak Buruk Bir Gurur

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun kurucusu ve genel temsilcisi Gülsüm Kav, BBC’nin dünyanın her yerinden, değişime öncülük eden ve bu zor zamanlarda fark yaratmayı başaran 100 kadına yer verdiği "2020'nin ilham veren ve en etkili 100 kadını" listesinde yer aldı. Listenin ilk sırası ise boş bırakıldı. İlk sıra, dünyanın dört bir yanında, başkalarına yardım edebilmek için fedakarlık yapan tüm kadınlara adandı.

Aktivist, yazar ve uzmanlığını tıp etiği olarak da bilinen deontoloji alanında yapan doktor Gülsüm Kav, 2010 yılında kurulan platformda cinsiyet bazlı şiddete, toplumsal cinsiyet eşitsizliğine ve en önemlisi artan ve acı bir şekilde kanayan kadın cinayetleri yarasına dikkat çekmek için mücadele veriyor.

2010 yılında kurulan platform, davası 2010 yılında görülmeye başlanan Münevver Karabulut cinayetinin toplumda sarsıcı etkisinden yola çıkarak bir araya geldi. İlk yürüyüşünü 16 Ağustos 2010’da gerçekleştiren platform; 6284 sayılı “Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun”un uygulanması ile kadının etkin korunmasını sağlamak ve kadın katillerine haksız tahrik, iyi hal gibi nedenlerle uygulanan ceza indirimlerinin önüne geçmek için gönüllüleriyle birlikte mücadele ediyor.

Sayın Kav’ı özverili çabası ve başarısı için tebrik ediyor, aslında sadece kadınlar adına değil, tüm toplum adına sürdürdüğü bu haklı mücadelesinde onu destekleyerek şükranlarımızı sunuyoruz.

(Kaynak: Yerel medya haberlerinden derlenmiştir.25 Kasım 2020)

Eklenme Tarihi : 26-11-2020 13:42:59