KAMUOYUNA SAYGIYLA DUYURULUR

İstanbul Aydın Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde görev yapan Dr. Öğr. Üyesi Aylin SÖZER’i 29 Aralık 2020 tarihinde elim bir kadın cinayetine kurban vermiş olmanın derin üzüntüsü içindeyiz.

Maalesef son yıllarda önüne geçilemez şekilde artış gösteren KADIN CİNAYETLERİ, ülke gündemini en ön sıralarda meşgul eden çok önemli bir sorun olmaya devam etmektedir. Görülen odur ki, isimler değişmekte ancak kadınların, zaman ve mekan sınırı bulunmadan hedef alındığı “vahşet” olgusu değişmemektedir. Kadınlara yönelik her türden şiddetin ve sonucunda işlenen cinayetlerin, tüm toplumlarda olabilecek münferit olaylar şeklinde algılanması ya da şiddetin nedenini bu türden olayların hedefinde yer alan kadınların tutum ve davranışlarında arayan cinsiyetçi yaklaşımların değiştirilememesi hem toplumsal huzur ortamının hem de toplumsal ilerlemenin önündeki en büyük engeli teşkil etmektedir.

Kadınlara yönelik şiddetin bir toplumdaki en yıkıcı insan hakları ihlallerinden biri olduğu göz önünde bulundurulduğunda, şiddet olgusuna karşı toplumdaki en küçük birim olan aileden başlamak üzere, mikro düzeyden makro düzeye kadar tüm sistemler olarak kararlılıkla ve sebatla mücadeleye devam edilmesi de en önemli yurttaşlık görevlerinden biri olarak kabul edilmelidir.

Değerli Hocamıza Allah’tan rahmet dilerken, kederli ailesine, mesai arkadaşlarına, öğrencilerine ve tüm Yükseköğretim camiasına başsağlığı dileklerimizi sunarız.

Toplumsal Cinsiyet Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü

Eklenme Tarihi : 30-12-2020 15:05:03