11 Şubat Uluslararası Bilimde Kadın ve Kız Çocukları Günü Etkinliği

11 Şubat Uluslararası Bilimde Kadın ve Kız Çocukları günü kapsamında Üniversitemiz Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü ve Altınordu Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü iş birliği ile Ordu Çocuk Hakları İl Komitesinde yer alan farklı yaş grubundaki çocuklarımızın katılımı ile etkinlik düzenlendi. Etkinlik kapsamında lise düzeyindeki öğrenciler Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Müzik ve Sahne Sahne Sanatları Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi’ni gezerek, geleceğe yönelik fikir alışverişinde bulundular. Tanıtım gezisinde bulunan öğrencilerimizin fakültelerde bulunan klinik çalışma ortamları, laboratuvarlar ve çalışma alanlarına olan ilgileri oldukça yüksekti.

Ordu Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Aşçılık bölümü Öğretim üyesi Doç. Dr. Merve Işkın ile uygulama mutfağında “kurabiye yapımı” gerçekleştirdiler. Öğrenciler kurabiye yapımı, şekillendirilmesi ve süslenmesi konularında bilgi edindiler. Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü öğretim elemanı Arş. Gör. İbrahim Arslan tarafından “kilden şekillendirme” ve her bir öğrenci için “Atatürk maskları dökümü” yaptırıldı. Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi öğretim elemanı Arş. Gör. Erkin Kasap bireysel çalışma odaları, kullanılan müzik aletleri, sahne çalışmaları ve dekorları konusunda öğrencilerimizi bilgilendirdi. Öğrencilerimiz Dr. Öğr. Üyesi Ebru Şahin ile Sağlık Bilimleri Fakültesi uygulama laboratuvarını gezerek, derslerde kullanılan maketler ve araç-gereçleri tanıma fırsatı buldular. Diş hekimliği Fakültesi Dekan Yrd. Prof. Dr. Çiğdem Güler eşliğinde fakültedeki klinikler gezilerek, fakülte hakkında bilgiler verildi. Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan TİMUR geleceğe yönelik hedefleri konusunda öğrenciler ile sohbet ederek, kendilerine hatıra için hediyelerini takdim etti. Bu anlamlı gün kapsamında katılım sağlayan geleceğimizi yansıtan tüm öğrencilerimize öğrenim hayatları başarılar ve yaşam boyunca mutluluklar diliyoruz.

Eklenme Tarihi : 13-02-2024 15:48:03