KADIN VE AİLE ÇALIŞMALARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Ordu Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürlüğü tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında planlanan etkinlikte kadına yönelik çeşitli alanlarda vurgu yapılmıştır. Rektör vekili Prof. Dr. Alparslan İnce, Ordu Baro Başkanı Av. Sibel Torun, Rektör yardımcısı Prof. Dr. Derya Bostancı, dekanlar, çok sayıda öğretim elemanı, öğrenci ve diğer kurum ve kuruluşlardan konukların katılımlarıyla gerçekleşen etkinlik, Merkez Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ebru Şahin’in açılış konuşması ile başlamış, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi öğretim üyelerinin “Kadınlar Günü Özel Konseri” ile devam etmiştir. “Tarihe İz Bırakan Türk Kadınları” slayt gösterisinin ardından, “İşin Cinsiyeti Olmaz” vurgusu ile çoğunlukla erkeklerin çalıştığı işlerde kadınların varoluşu video gösterimi sunulmuştur. Etkinlik kapsamında Prof. Dr. Derya Bostancı “Türklerde ve Akademide Kadın”, Av. Birsen Uçar ise “Türk Hukukunda Kadın Hakları” başlıklı konuşmalarıyla etkinliğe katkı sunmuşlardır. Sosyal Bilimler MYO Aşçılık Programı ürünlerinin ikram olarak sunulduğu etkinlikte, Teknik Bilimler MYO El Sanatları Bölümü eserleri sergi olarak sunulmuş, “Canlı Ebru Sanatı Gösterisi” ile etkinliğe katılan konuklar, keyifli zaman geçirmişlerdir.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü, kadınların sosyal, ekonomik ve politik başarılarını kutlamak, kadın haklarını görünür kılmak, yaşanan sorunlara dikkat çekip, çözümü için faaliyetlerde bulunmak ve cinsiyet eşitliğini talep etmek için var olan önemli bir gündür.
Dünyanın dört bir yanında adalet ve demokrasi mücadelesi veren kadınları yürekten destekliyor, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyoruz.


Eklenme Tarihi : 11-03-2024 11:37:52